Potatisvåffla

Potatisvåfflor

En riktig favorit i vårt hem! Avnjutes gärna med bacon och lingonsylt (sonens favorit) eller med skaldjur, crème fraiche och rödlök (föräldrarnas favorit). Vi testade denna gång att servera med vegetarisk tångcaviar, riktigt gott! Skaparen av receptet är kocken Tommy Myllymäki (TV4).

Börja med tillbehöret – vispad créme fraiche med citron: Vispa 2 dl crème fraiche (måste vara den feta á 34 %) tills den blir fluffig. När man vispar crème fraiche så blir den först lös, men var lugn den blir snart fluffig! Smaksätt den vispade crème fraichen med finrivet skal från 1 citron samt lite salt och malen svartpeppar. Att vispa gör crème fraichen fastare, men det går utmärkt att servera den ovispad också.

Skala 300 g potatis och finriv dessa, gärna i matberedaren. Vispa samman 3,5 dl mjölk3,5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver, 1 tsk salt och lite malen svartpeppar. Smält 100 g smör och rör ner i smeten, och tillsätt tillslut den finrivna potatisen. 

Grädda 6-8 våfflor och servera våfflorna direkt med den vispade crème fraichen, finhackad rödlök samt räkor, kräftstjärtar eller caviar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *