Parmesan, basilika, soltorkade tomater… Det kan inte bli annat än supergott!
Strimla 2 kycklingfiléer och ansa och skiva 8-10 champinjoner. Hacka även 4-5 soltorkade tomater i olja samt finhacka 1 liten rödlök och 1-2 vitlöksklyftor.
Fräs kycklingen i lite smör, tillsätt därefter champinjoner och rödlök. Avsluta med att tillsätta vitlöken och de soltorkade tomaterna.
Låt allt få fin färg innan du häller i 1 dl vitt vin (gärna italienskt) och 3 dl vispgrädde.
Krydda med salt och nymalen svartpeppar, och låt såsen koka samman och tjockna.
Avsluta med att tillsätta rikligt med strimlad, färsk basilika och riven parmesanost i såsen.
Servera med nykokt, färsk pasta och varför inte en tomatsallad med balsamvinäger vid sidan av.
Toppa gärna tallriken med lite extra riven parmesanost.