Pasta med krämig parmesansås med kyckling och soltorkade tomater

Pasta med krämig parmesansås med kyckling och soltorkade tomater

Parmesan, basilika, soltorkade tomater… Det kan inte bli annat än supergott!

Strimla 2 kycklingfiléer och ansa och skiva 8-10 champinjoner. Hacka även 4-5 soltorkade tomater i olja samt finhacka 1 liten rödlök och 1-2 vitlöksklyftor.

Fräs kycklingen i lite smör, tillsätt därefter champinjoner och rödlök. Avsluta med att tillsätta vitlöken och de soltorkade tomaterna.

Låt allt få fin färg innan du häller i 1 dl vitt vin (gärna italienskt) och 3 dl vispgrädde.

Krydda med salt och nymalen svartpeppar, och låt såsen koka samman och tjockna.

Avsluta med att tillsätta rikligt med strimlad, färsk basilika och riven parmesanost i såsen.

Servera med nykokt, färsk pasta och varför inte en tomatsallad med balsamvinäger vid sidan av.

Toppa gärna tallriken med lite extra riven parmesanost.