Pepparkakscheesecake med vit choklad

Pepparkakscheesecake med vit choklad

Ett julig och underbar cheesecake, skapad av Monika Ahlberg. Passar perfekt till advent eller som söt avslutning på julaftonens festligheter!

Börja med botten: Mixa 150 g pepparkakor i matberedaren, rör ner 75 g smält smör. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Ställ i kylen medan du gör fyllningen.

Fortsätt med fyllningen:

Smält 250 g vit choklad i micron eller vattenbad. Låt svalna något.

Grovhacka 75 g mörk choklad, ställ åt sidan en stund.

Vispa snabbt samman 400 g Philadelphia-ost och 1 dl fet kvarg  (det funkar med 500 g Philadelphia-ost oxå). Vispa ner 1 dl strösocker, och tillsätt därefter den smälta vita chokladen. Rör till sist ner den hackade mörka chokladen.

Fördela chokladsmeten över pepparkaksbottnen, ställ i kylen fram till servering.

Vid servering är det tjusigt att toppa godsaken med några vackra, frysta lingon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.