Ett julig och underbar cheesecake, skapad av Monika Ahlberg. Passar perfekt till advent eller som söt avslutning på julaftonens festligheter!
Börja med botten: Mixa 150 g pepparkakor i matberedaren, rör ner 75 g smält smör. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
Fortsätt med fyllningen:
Smält 250 g vit choklad i micron eller vattenbad. Låt svalna något.
Grovhacka 75 g mörk choklad, ställ åt sidan en stund.
Vispa snabbt samman 400 g Philadelphia-ost och 1 dl fet kvarg (det funkar med 500 g Philadelphia-ost oxå). Vispa ner 1 dl strösocker, och tillsätt därefter den smälta vita chokladen. Rör till sist ner den hackade mörka chokladen.
Fördela chokladsmeten över pepparkaksbottnen, ställ i kylen fram till servering.
Vid servering är det tjusigt att toppa godsaken med några vackra, frysta lingon.