Vi åt våra potatisvåfflor med vispad crème fraiche, räkor/kräftstjärtar och rödlök. 2-årige sonen åt lingonsylt till och fick i sig en hel potatisvåffla, så A i betyg för detta recept! Skaparen är Tommy Myllymäki.
Skala 300 g potatis och finriv dessa, gärna i matberedaren. Vispa samman 3,5 dl mjölk, 3,5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 tsk salt och lite malen svartpeppar. Smält 100 g smör och rör ner i smeten, och tillsätt tillslut den finrivna potatisen. Denna sats ger 7-8 våfflor, vilket räcker till 3-4 personer.
Nu är det dags att välja tillbehör:
- Stekt fläsk eller bacon (med lingonsylt, så klart!)
- Vispad crème fraiche: Vispa 34 % crème fraiche med elvispen. Först blir den lös, sedan blir den fast och krämig. Servera som den är eller smaksätt med finrivet citronskal.
- Smetana
- Räkor
- Kräftstjärtar
- Caviar (fisk eller tång)
- Rödlök
- Gräslök
- Dill
- Och så vidare…