Jag har testat olika naanbrödsrecept och får inte riktigt samma fina bröd som finns på restauranger. Men så klart, hemmavid har vi ju inte samma slags ugnar… Detta bröd tillagas i stekpannan och är i alla fall mycket gott – även om det inte är i klass med restaurangerna! Jästid 30 minuter, så du hinner även göra dem en vardagskväll medan grytan puttrar.
Rör ihop 2 tsk torrjäst, 1,5 dl fingervarmt vatten och 2 tsk strösocker.
Blanda ner 0,5 tsk salt, 2 msk smält smör (flytande funkar utmärkt!), 2 msk naturell yoghurt och ca 4 dl vetemjöl. Blanda snabbt ihop till en lite kladdig deg, låt denna sedan jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Dela degen i fyra delar och kavla ut dem på mjölat bakbord till fyra droppformade, platta bröd.
Hetta upp en stekpanna med en aning neutral olja eller smör och grädda bröden ett i taget, ca 3 minuter per sida. Tips: Om du penslar bröden med lite extra smält smör så får just de partierna extra fin färg när du gräddar dem. Vira in de färdiga bröden i en handduk, så håller de sig varma till servering.