Naanbröd

Naanbröd

Jag har testat olika naanbrödsrecept och får inte riktigt samma fina bröd som finns på restauranger. Men så klart, hemmavid har vi ju inte samma slags ugnar… Detta bröd tillagas i stekpannan och är i alla fall mycket gott – även om det inte är i klass med restaurangerna! Jästid 30 minuter, så du hinner även göra dem en vardagskväll medan grytan puttrar.

Rör ihop 2 tsk torrjäst1,5 dl fingervarmt vatten och 2 tsk strösocker.

Blanda ner 0,5 tsk salt2 msk smält smör (flytande funkar utmärkt!), 2 msk naturell yoghurt och ca 4 dl vetemjöl. Blanda snabbt ihop till en lite kladdig deg, låt denna sedan jäsa övertäckt i ca 30 minuter. 

Dela degen i fyra delar och kavla ut dem på mjölat bakbord till fyra droppformade, platta bröd. 

Hetta upp en stekpanna med en aning neutral olja eller smör och grädda bröden ett i taget, ca 3 minuter per sida. Tips: Om du penslar bröden med lite extra smält smör så får just de partierna extra fin färg när du gräddar dem. Vira in de färdiga bröden i en handduk, så håller de sig varma till servering.