Detta är min mans grymma baconröra! Den är given när det vankas lång bilresa eller en dag på stranden. Så god! Funkar dessutom ypperligt som fyllning i smörgåstårta 🙂
Hårdkoka 2 ägg, låt kallna och skala och grovhacka dem.
Knaperstek 1 paket strimlad bacon, låt rinna av på hushållspapper.
Blanda 2 dl crème fraiche, 1 msk majonnäs och 1 finhackad rödlök. Om du har inlagd vitlök hemma, i ex. chilimarinad, är det kanongott att finhacka 1-2 klyftor och ha i.
Smaksätt röran med vad du känner för, ex. färska/frysta örter (jag har testat med dill, persilja, gräslök, oregano – ja, inte allt på en gång så klart!) eller dijonsenap.
Lite chili, ex. Sriracha, om du vill ha hetta.
Blanda ner de grovhackade äggen och baconstrimlorna, rör ihop och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Fördela röran i goda bröd, ex. ciabatta.