Nyårsdessert 2015! Mycket god cheesecake, perfekt att ha färdig i frysen inför festen. Receptet kommer från Jennys matblogg. Mitt tips är att vispa i följande ordning; äggvita, grädde, äggula. På så vis slipper du diska visparna emellan 🙂
Börja med bottnen: Mixa 1 paket Oreo-kex i matberedaren. Tillsätt 50 g smält smör. Kör till en smulig massa och tryck sedan ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter). Ställ i kylskåpet så länge.
Fortsätt med fyllningen: Separera 4 st ägg. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa sedan 3 dl vispgrädde fluffig. Till slut vispar du äggulorna med 200 g cream cheese, 2 dl strösocker och 1 msk vaniljsocker.
Rör ner 300 g hallon i vispgrädden. Frysta hallon går jättebra, men tänk på att koka utländska bär minst 1 minut tidigare under dagen eller kvällen innan så att de är kylskåpskalla nu.
Rör försiktigt ner hallonvispgrädden i äggulesmeten. Vänd till sist ner äggvitan försiktigt. Rör smeten slät med lätta handtag. Fördela sedan smeten över kexbottnen. Låt cheesecaken stå i frysen i minst 12 h, gärna över natten.
Vid servering dekorerar du din cheesecake på valfritt vis, jag valde färska hallon och vit choklad.