Bahn mi

Bahn mi

Smakrika köttbullar, picklade grönsaker, chilisås och varma baguetter. Visst låter det gott?! Receptet kommer från Allt om mat. Receptet ger 3-4 portioner.

Börja med de picklade grönsakerna: Blanda en lag på 0,5 dl ättika (12 %), 1 dl strösocker och 1,5 dl vatten. Häll hälften av lagen i en annan skål. I skål nummer 1 lägger du ner 2 finstrimlade morötter och i skål 2 lägger du ner 1/2 tunnskivad gurka. Låt grönsakerna picklas i minst 30 minuter. Eller så kör du allt i samma skål och sparar lite disk!

Fortsätt med köttbullarna: Finhacka 2 salladslökar och blanda med 500 g fläskfärs. Blanda ner 1 ägg1,5 tsk salt2 krm svartpeppar och 2 msk rapsolja. Ta fram ditt lilla rivjärn och riv ner 1 vitlöksklyfta och en tumstor bit ingefära (ca 1,5 msk riven). Blanda ihop till en smidig färs, om det behövs kan du tillsätta lite ströbröd för fastare konsistens. Forma till små köttbullar som du steker i neutral olja

Dela baguetter nästan helt igenom och rosta snittytan i en het stekpanna i lite neutral olja (eller kör dem i ugnen en stund). Servera fläskköttbullarna med de varma baguetterna, de picklade grönsakerna och valfri chilisås (jag valde sweet chili och maken sriracha). Om du vill kan du även servera färsk koriander till. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *