Äggsallad

Äggsallad

En röra som är jättegod på frukostmackan eller som fyllning i utflyktsbaguetten eller smörgåstårtan! Vill du komplettera med något mer animaliskt så passar både skinka och räkor bra till. 

Hårdkoka 2-3 ägg, beroende på storlek. Låt kallna innan du skalar och grovhackar dem. Tips! Skiva äggen i äggskivaren, vänd sedan det skivade ägget ett kvarts varv och skiva igen – resultatet blir snabbt grovhackade ägg.

Blanda 2 dl crème fraiche och 2 msk majonnäs. Finhacka 1/2 rödlök eller motsvarande mängd schalottenlök. Skär även ett knippe gräslök eller persilja i små bitar. Blanda crème fraichen med hackad lök och gräslök/persilja. Rör ner de grovhackade äggen, smaka av med salt och nymalen svartpeppar

Låt stå kallt till servering. Röran går jättebra att göra dagen innan, då smakerna hinner utvecklas mer. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *