Philadelphiabullar med blåbär

Philadelphiabullar med blåbär

Philadelphiabullar, så gott och lättbakat! Går att variera i oändligheten skulle jag tro 🙂 På Lindas bakskola ser du steg-för-steg-bilder, men jag har valt att tillsätta blåbärssylt i fyllningen. Jag tycker det blir bäst med 24 bullar istället för 30 som det är i originalreceptet. 

Börja med fyllningen, då den ska hinna stå i frysen minst 60 minuter: Blanda 75 g rumsvarmt smör100 g Philadelphiaost, 1,5 dl florsocker1 msk vaniljsocker samt 2 msk fast blåbärssylt. Klicka ut till 24 små högar på tallrikar. Ställ i frysen minst 1 timme. 

Fortsätt med vetedegen: Värm 3 dl standardmjölk till 37 grader. Smula ner 25 g jäst i en bunke och häll mjölken över, rör tills jästen har löst sig. Tillsätt sedan 75 g rumsvarmt smör skuret i tärningar, 0,5 dl strösocker och 1 nypa salt. Blanda sedan ner 7-8 dl vetemjöl, knåda degen tills den blir blank och smidig. Om du kör degen i maskin tar detta ca 10 minuter. Det är bra med en något kladdig deg, då blir inte bullarna så torra. 

Ta upp degen i händerna och forma till en boll. Pudra insidan av bunken med vetemjöl och lägg sedan ner degen i bunken. Pudra degen med vetemjöl och täck bunken med en bakduk. Låt jäsa ca 40 minuter. 

Ta upp den färdigjästa degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut till en stor rektangel, så stor så den täcker en ugnsplåt (välj gärna en plåt med högre kanter). Smöra plåten alternativt lägg ett silikonbakpapper i botten av plåten. Lägg den utkavlade degen i plåten, tryck ut så degen täcker så stor del av plåten som möjligt. Lägg en bakduk över plåten och låt degen jäsa ytterligare 30 minuter. 

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram den färdigjästa degen och gör 24 små hål i rader över hela degen (6×4 = 24 hål). Tryck ner en bit av den frysta fyllningen i varje hål. Pensla hela kakan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, använd gärna varmluftsfunktionen i början av gräddningen. Låt kakan svalna under bakduk och skär sedan i bitar. Bullarna går finfint att frysa. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *