Jordgubbsfudge

Jordgubbsfudge

Jennys matblogg – en blogg fylld med godsaker! Som denna fruktiga jordgubbsfudge! Till skillnad från Jenny valde jag dock att mixa mina jordgubbar för att få dem finfördelade i fudgen. Jag har även testat med hallon och blåbär, yummie!

Tina 125 g frysta jordgubbar (eller ta färska om du hellre vill det). Mixa dem till en slät kräm med stavmixer

Häll 3 dl vispgrädde4 dl strösocker4 msk ljus sirap, de mixade jordgubbarna samt 50 g smör i en stor gryta med tjock botten. 

Låt detta koka på mellanhög värme under omrörning, tills smeten når en temperatur på 120 grader (det tog ca 30 min för mig). 

Medan fudgesmeten kokar hinner du grovhacka 100 g vit choklad.

Visar termometern 120 grader nu? Då är det dags att ta grytan från spisplattan och röra ner den hackade vita chokladen. Om du vill kan du färga fudgen med röd karamellfärg eller röd matfärg (gel eller pasta). Häll sedan upp i en bakplåtspappersklädd form (ca 20×20 cm). 

Låt svalna i rumstemperatur innan du sätter in formen i kylskåpet. Låt stå där minst 4-5 h, så den är helt kall. Skär sedan i bitar, beroende på storlek får du ut 40-70 bitar.

Tips! För att få så raka kanter använder jag en degskrapa i metall:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *