Morotssallad

Morotssallad med fetaost, oliver, pumpafrön och bladpersilja

Ett hitte-på-recept som blev helt fantastiskt! Vi grillade morötterna, men det går lika bra att ugnsrosta dem. Receptet som ensamtillbehör till middagen är beräknat för fyra personer.

Skala 1 kg morötter och skär i valfria bitar, jag skar i sneda breda skivor. Blanda morotsbitarna med olivoljanymalen svartpeppar och salt. Tillaga dem antingen på grillen (vi körde i grillwoken) eller i ugnen (225 grader ca 20 minuter, varmluft).

Lägg upp de varma morötterna på ett tjusigt serveringsfat och toppa med godsaker, jag tog:

  • Smulad fetaost
  • Rostade pumpafrön (jag rostade dem i het stekpanna med lite flingsalt)
  • Urkärnade och skivade svarta oliver
  • Strimlad salladslök
  • Strimlad bladpersilja 
  • Lite extra olivolja
  • Lite extra flingsalt samt nymalen svartpeppar

Sååååå gott till allt möjligt, eller som lakto-vegetarisk ensamrätt 🙂