Ett hitte-på-recept som blev helt fantastiskt! Vi grillade morötterna, men det går lika bra att ugnsrosta dem. Receptet som ensamtillbehör till middagen är beräknat för fyra personer.
Skala 1 kg morötter och skär i valfria bitar, jag skar i sneda breda skivor. Blanda morotsbitarna med olivolja, nymalen svartpeppar och salt. Tillaga dem antingen på grillen (vi körde i grillwoken) eller i ugnen (225 grader ca 20 minuter, varmluft).
Lägg upp de varma morötterna på ett tjusigt serveringsfat och toppa med godsaker, jag tog:
- Smulad fetaost
- Rostade pumpafrön (jag rostade dem i het stekpanna med lite flingsalt)
- Urkärnade och skivade svarta oliver
- Strimlad salladslök
- Strimlad bladpersilja
- Lite extra olivolja
- Lite extra flingsalt samt nymalen svartpeppar
Sååååå gott till allt möjligt, eller som lakto-vegetarisk ensamrätt 🙂