Toast med kantareller och taleggio

Toast med kantareller och taleggio

En riktigt god kantarellmacka i ny tappning! Perfekt som förrätt eller mindre ensamrätt. Vi kompletterade mackan med en sallad med bl a färska fikon. Receptet ger två rejäla mackor eller förrätt till fyra personer.

Ansa 7-8 dl färska kantareller  eller tina motsvarande mängd förvällda kantareller från frysen. Om du, liksom jag, änvänder frysta kantareller så här i december så se till att krama ur så mycket vätska som möjligt. 

Finhacka 1 liten gul lök

Skiva 100 g taleggio-ost (spansk kittost). 

Stek svampen i en klick smör, tillsätt den hackade löken mot slutet. Krydda med saltnymalen svartpeppar och lite hackad persilja (fryst går utmärkt!). Lägg svampröran i en skål och håll varmt under aluminiumfolie. 

Skiva lantbröd och stek ena sidan i smör. Vänd på brödskivorna och fördela kantarellröra och taleggio-ost över. Lägg på ett lock och låt brödskivan stekas klart och osten smälta ner. 

Fixa en snabb sallad! Vi tog salladsmixcocktailtomaterfärska fikon och gjorde en vinegrett på 1 msk fikon- och dadelbalsamvinäger2 msk olivolja samt lite flingsalt och nymalen svartpeppar

Klart för servering!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *