En riktigt god kantarellmacka i ny tappning! Perfekt som förrätt eller mindre ensamrätt. Vi kompletterade mackan med en sallad med bl a färska fikon. Receptet ger två rejäla mackor eller förrätt till fyra personer.
Ansa 7-8 dl färska kantareller eller tina motsvarande mängd förvällda kantareller från frysen. Om du, liksom jag, änvänder frysta kantareller så här i december så se till att krama ur så mycket vätska som möjligt.
Finhacka 1 liten gul lök.
Skiva 100 g taleggio-ost (spansk kittost).
Stek svampen i en klick smör, tillsätt den hackade löken mot slutet. Krydda med salt, nymalen svartpeppar och lite hackad persilja (fryst går utmärkt!). Lägg svampröran i en skål och håll varmt under aluminiumfolie.
Skiva lantbröd och stek ena sidan i smör. Vänd på brödskivorna och fördela kantarellröra och taleggio-ost över. Lägg på ett lock och låt brödskivan stekas klart och osten smälta ner.
Fixa en snabb sallad! Vi tog salladsmix, cocktailtomater, färska fikon och gjorde en vinegrett på 1 msk fikon- och dadelbalsamvinäger, 2 msk olivolja samt lite flingsalt och nymalen svartpeppar–
Klart för servering!