Gräslökssås

Underbar gräslökssås

En helt underbar gräslökssås med smör, grädde och vitt vin! Serverades till smörstekt kolja, delikatesspotatis och krispiga suger snaps   

Börja med att göra en kraftig fiskbuljong. Från scratch? Nej nej, med buljongtärning 🙂 

Skala och hacka 1 schalottenlök. Lägg lök i en liten kastrull tillsammans med 1 fiskbuljongtärning, 6 vitpepparkorn, 1-2 lagerblad (beroende på storlek), lite torkad timjan samt 2,5 dl vatten. Låt koka tills hälften återstår, det tog 10 minuter för mig. 

Sila ner fiskbuljongen i en ny kastrull och tillsätt 2 dl vispgrädde1 dl vitt vin samt lite nymalen svartpeppar. Låt småkoka ca 15 minuter tills såsen tjocknar. Ta då såsen från värmen och rör ner 2 msk smör samt 1 dl fint skuren, färsk gräslök. Smaka av med ev. mer svartpeppar, salt behövs förmodligen inte. 

Klart för avnjutning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *