Carnitas med Coca Cola

Carnitas med Coca Cola

Testa något annat än köttfärs i fredagstacosen! Här är carnitas, fläskkarré som fått koka länge med kryddor och Coca Cola. Mannen bakom receptet är Jonas Cramby, känd från bl a tidningen Café. 1 kg kött är lagom för 6-8 tacos (3-4 personer). 

Skär 1 kg benfri fläskkarré i bitar, ca 1,5×1,5 cm stora bitar.

Blanda ihop kryddorna, här anger inte Jonas några proportioner och jag vet inte heller hur mycket maken tog av respektive kryddburk… Torkad oreganocayennepepparnymalen svartpepparvitlökspulverchilipulver och salt. Massera in kryddorna ordentligt, lägg köttet i en skål. Häll över lite kinesisk soya2-3 pressade vitlöksklyftor, saften från 1 lime och saften från 1 apelsin (vi glömde köpa apelsin, det funkade med apelsinjuice oxå!). Blanda runt och låt köttet marinera minst 1 h, men gärna över natten. 

Bryn köttet i omgångar i neutral olja, lägg över i en gryta. Häll på Coca Cola (original, ingen Light eller Zero) så att det precis täcker och låt småkoka i 2 h utan lock, fyll på mer Coca Cola vid behov. Rör om då och då. 

Servera i bröd med ost, Pico De Gallo och valfria grönsaker. Sooooo good! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *