Mmm, choklad och Baileys ihop Receptet kommer från Mittkök.se
Sätt ugnen på 200 grader, ugnsgallret ska vara i nedre delen av ugnen.
Spänn fast en bit bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, diameter 22 cm.
Smält 200 g smör och ställ kastrullen åt sidan. Bryt 200 g mörk choklad (55-70 % kakaohalt) i bitar och låt smälta i det varma smöret.
Vispa snabbt ihop 4 ägg och 2 dl strösocker för hand. Rör ner 1 dl Baileys, 2,5 dl vetemjöl, 0,5 dl kakao samt 1 krm salt. Rör till sist ner det smälta smöret med choklad i.
Rör till en jämn smet och bred sedan ut den i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 13-15 minuter (på bilden ovan ser du en 14-minutare). Låt kakan kallna innan du serverar den med förslagsvis vispad grädde och färska bär. Himmelskt god!