Potatissallad med dragon och selleri

Potatissallad med dragon och selleri

Maken var sugen på potatissallad och jag på bearnaisesås… Så en kompromiss mellan oss blev potatissallad med dragon 😉 Receptet är en blandning av olika recept vi fann via Google-sökning. Selleri gav verkligen en fin smak till potatissalladen! 

Börja med att koka färskpotatis/delikatesspotatis. Beräkna ca 600 g potatis till fyra portioner. 

Medan potatisen kokar blandar du ihop “såsen” (kletet): 

3 dl crème fraiche, 0,5 dl majonnäs av god kvalitet (jag gillar Hellman’s), 1 msk dijonsenap och 1-2 tsk torkad dragon. Tips! Smula torkade kryddor med händerna, så smakar de mer. Krydda med salt och nymalen svartpeppar

Finhacka 1 liten gul lök och 1-2 msk kapris. Tärna 1 stjälk av selleri i små, små tärningar. Rör ner lök, kapris och selleri i såsen. 

När potatisen är klar låter du den svalna helt innan du skär den i bitar och rör ner i såsen. Potatissallad görs med fördel dagen innan, för att ge smakerna möjlighet att utvecklas. Tips! Om potatissalladen ser torr ut dagen efter kan du tillsätta mer crème fraiche eller t o m lite mjölk, för att få den krämig igen. 

Potatissalladen passar utmärkt till kött av olika slag, ex. kallskuren rostbiff eller en nygrillad köttbit. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *