Rabarberpaj med citron och mandelmassa

Rabarberpaj med citron och mandelmassa

Jag älskar smulpaj! Att ge den lite extra karaktär med citron och mandelmassa gjorde inte saken sämre! Receptet kommer från ICA.se

Börja med att sätta ugnen på 175 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen. 

Ansa och skär 500 g rabarber i bitar, lägg i en pajform. Strö 1 msk majsstärkelse eller potatismjöl över fruktbitarna. 

Fortsätt med smuldegen: Smält 100 g smör i en kastrull och dra från värmen. Tillsätt 0,75 dl strösocker, 1 dl vetemjöl, 0,5 tsk salt och 2 dl havregryn. Här kommer då den lyxiga twisten: 1 tsk finrivet citronskal och 100 g finriven mandelmassa. Rör runt till en smidig smuldeg. 

Fördela smuldegen över rabarberbitarna. Grädda pajen i mitten av ugnen (varmluft behövs ej) i 30-35 minuter. Låt svalna något och avnjut den sedan med vanilj i valfri form (-sås, -visp, -glass). 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *