Philly Cheese Steak Sandwich

Philly Cheese Steak Sandwich

Alltså håll-käften-gott! Maffig macka med buljong, kött, lök och ost. Det är nästan så man känner kranskärlen dra ihop sig runt hjärtat… Schysst med syrliga vinägerchips till! Originalreceptet hittade jag på kryddburken.se.

Börja med att koka buljongen, det kan du gör dagen innan ifall du vill:

8 dl vatten, 2 tsk kinesisk soya, 1 tsk colloritsoya (den ger färg men ingen smak), 1 tsk balsamvinäger, 2 tsk paprikapulver, 3 skivade vitlöksklyftor, 1/2 skuren röd chili samt 2 köttbuljongtärningar. Låt koka minst 15 minuter så att vitlök och chili frigör sina goda smaker.

Skala, halvera och skiva 2 stora gula lökar. Lägg i en skål så länge.

Skär 500-600 g lövbiff riktigt tunt. Det går enklast om köttet är halvfryst. 

Redo? Då kör vi!

Hetta upp en stekpanna med lite neutral olja. Stek köttet i omgångar på hög värme. Lägg över det i den heta buljongen. Köttet ska inte koka, det ska bara dra åt sig av den goda smaken.

När köttet är färdigstekt steker du även löken i en klick smör men på lägre värme så att löken blir riktigt mjuk och karamelliserad. Lägg tillbaka löken i skålen, täck med aluminiumfolie. 

Diska stekpannan och sätt tillbaka den på spisen. Ha nu väldigt låg värme på och lägg ner 200-300 g skivad, smakrik ost i stekpannan. Låt den smälta långsamt, långsamt. 

Skiva bröd, ex. Ciabatta och skeda över buljong på snittytorna. Fördela kött, lök och ost över bottnarna. På med locket, fram med salt- och vinägerchipsen och hugg in! För att få en färgklick på tallriken gjorde vi även en enkel tomatsallad med persilja. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *