Strutsburgare med prästostcreme och karamelliserad lök

Strutsburgare med prästostcreme och karamelliserad lök

Alltså, stutskött! Så otroligt gott! Beskrivs som en blandning mellan fint nötkött och hjortkött. Vi körde ett säkert kort denna första gång, en saftig burgare som serverades med karamelliserad lök och en prästostcreme. 

Börja med prästostcremen:

Ja, det går ju bra med annan smakrik ost – det behöver inte vara prästens ost 🙂 

Blanda 75 g finriven ost med 2-3 msk crème fraiche. Det ska vara en fast creme, så ta inte för mycket crème fraiche. Smaksätt med lite honungsalt och nymalen svartpeppar. Låt stå kallt fram till servering.

Fortsätt med den karamelliserade löken:

Skala 3 stora gula lökar, halvera och skiva dem. 

Stek löken på medelhög värme i en klick smör. Löken ska bli mjuk och få fin färg. TIllsätt lite råsocker för att få ännu finare färg. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Lägg i en skål och håll varm fram till servering. 

Blanda 500 g strutsfärs med en skvätt vispgräddesalt och nymalen svartpeppar. Grädden behövs då strutskött endast innehåller 2-3 % fett. Forma fyra burgare och stek dem i en klick smör. Strutskött behöver inte vara genomstekt, så servera det gärna med en rosa kärna.

Servera strutsburgarna med prästostcreme och karamelliserad lök. Vi hade även sötpotatisklyftor och saltgurka till. Receptet på bröden hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *