Cornflakeskakor

En 90-talsklassiker tror jag? Kakan såldes i “upphållsrummet” på mitt högstadie, då under namnet “Kolaflax”. Men enligt Google är cornflakeskakor eller cornflakesmums betydligt vanligare namn. Hur eller hur så är det ett enkelt och snabbt godis – och gott! 🙂

Ställ ut 10-12 pappersformar på en bricka. 

Smält 100 g smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt 1 dl strösocker, 0,5 dl sirap och 2-3 msk kakao. Låt smeten småkoka 3-4 minuter, tills en härlig chokladkolasmet har bildats. 

Tag grytan från värmen och rör ner 4-5 dl cornflakes. Om du vill kan du även ha russin och/eller kokos i. 

Fördela smeten i pappersformarna. Kakorna förvaras i kylen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *