Pollykola

Pollykola

Polly med sin karaktäristiska smak möter ljuvlig chokladkola. Mmmmm!

Smält 50 g smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt sedan 3 dl strösocker, 3 dl vispgrädde, 1,5 dl sirap och 2 msk kakao. Låt sedan detta småkoka tills smeten når 125 grader, använd en termometer.

Ta grytan från plattan och rör ner 0,5 tsk ättikssprit (12 %). Ättikan gör att kolan håller sig fin längre i kylskåpet – men du kan hoppa över detta steg om du inte har ättika hemma. Jag lovar att kolan inte kommer smaka ättika!

Lägg bakplåtspapper i en form, jag har en form som är ca 20 x 20 cm som är perfekt för julgodis. Häll kolasmeten i formen och strö sedan över generöst med Polly.

Låt kolan svalna i rumstemperatur innan du ställer in den i kylen. När det är dags att skära den i bitar behöver den dock stå i rumstemperatur en stund innan, annars blir det definitivt en utmaning att skära tjusiga bitar av den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *