När det vankas julgodis kollar jag gärna in “Jennys matblogg”. Kan det bli mer juligt än saffransfudge?
Blanda 2,5 dl vispgrädde, 3 dl strösocker och 3 msk sirap i en gryta med tjock botten. Låt koka tills det når en temperatur av 120 grader, använd termometer.
Medan smeten kokar hinner du hacka 150 g vit choklad. Ta lite av chokladen och lägg i en mortel tillsammans med 1 kuvert saffran (0,5 gram). Mortla ihop saffranet och chokladen, på så vis frigör du saffranssmaken.
När smeten har kokat färdigt tar du grytan från värmen och rör ner choklad och saffran. Häll sedan smeten i en form klädd med bakplåtspapper (min form är ca 20 x 20 cm).
Låt fudgen svalna i rumstemperatur innan du sätter in den i kylskåpet. Skär till sist i bitar. Jag fick 40 bitar, jag gillar ganska små godisbitar – så jag kan äta många sorter 🙂