Falalfel i bröd

Falafel i bröd

Ja, man kan göra egen falafel. Men jag måste säga att märket Garant, som du hittar på ex. Willy:s, har himla god falafel. Ibland får man faktiskt ta genvägar, det viktigaste är att samlas vid måltiden – eller hur?

Börja med yoghurtdressingen: Blanda 2 dl naturell lättyoghurt med 1-2 rivna vitlöksklyftor och lite fryst persilja. Krydda med lite salt och nymalen svartpeppar. Ställ såsen i kylen medan du fixar resten.

Fortsätt med den syrliga löken: Skala och skär 1 rödlök i tunna skivor. Massera lökskivorna med pressad citronsaft, salt och nymalen svartpeppar. Om du vill kan du ringla över lite olivolja, för mildare smak. Låt skålen stå på köksbänken fram till servering.

Skär valfri grönsaker, vi tog isbergssallad och gurka.

Då är det bara att steka falafeln enligt anvisningarna på förpackningen.

Värm bröd (libabröd eller pitabröd) i micron.

Fyll bröden med grönsaker, lök, falafel och toppa med den goda yoghurtdressingen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *