Chokladdoppade kolabollar

Chokladdoppade kolabollar

Så underbart goda, enligt de som åt dem! Själv avskyr jag chokladbollar, oklar orsak. Men det är så klart kul att det man bakar uppskattas av gästerna. En liten lyxigare twist på helt vanliga chokladbollar!

Vispa 200 g smör och 1,25 dl strösocker krämigt. Tillsätt sedan resten av ingredienserna:

  • 5 dl havregryn
  • 1 dl kolasås (hemkokt eller på tub, bestäm själv)
  • 1 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 2 tsk vaniljsocker

Vispa till en krämig smet. Forma sedan till 20-25 bollar, lägg bollarna på två tallrikar. Låt bollarna stå i frysen 15-30 minuter.

Smält 200 g mörk choklad (jag tog 55 % kakaohalt). Doppa de frusna bollarna i chokladen, en i taget. Lägg dem på galler eller tallrik, toppa med lite flingsalt innan chokladen stelnar.

Om du inte vill doppa i choklad går bollarna självfallet utmärkt att rulla i kokos eller pärlsocker precis vid rullningen.

Bollarna förvaras i kylskåp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.