Glutenfritt snabbakat bröd

Glutenfri snabbakad limpa

Man tager vad man haver och blandar två olika recept som hittades via Google-sökning! Jag skulle ha med mig brödet till en personalfika, så jag skivade brödet innan jag frös in det. Det mottogs med beröm av kollegorna – oavsett glutenintolerans eller ej. Jag tror det rivna äpplet gjorde det saftigt och ej smuligt, som många glutenfria bröd tyvärr blir. Behöver du inte baka glutenfritt så går det utmärkt att byta ut den glutenfria mjölmixen till 4 dl ordinarie vetemjöl.

Sätt ugnen på 200 grader, ugnsgallret ska vara längst ner i ugnen.

Smöra en avlång brödform.

Blanda alla ingredienser i en bunke:

  • 5 dl ljus glutenfri mix
  • 3 dl havregryn (vanliga eller glutenfria, beroende på känslighet)
  • 1 dl krossade linfrön
  • 0,5 tsk salt
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 grovrivet äpple
  • 3 msk ljus sirap
  • 3 dl mjölk

Klicka ut smeten i brödformen, jämna till toppen.

Grädda brödet längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna insvept i en bakduk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *