Man kan välja cornichons eller saltgurka. Jag hade en burk cornichons i kylen som behövdes ta slut på, så mitt val föll därpå. Grymt gott till burgare!
Börja med att lägga gurkorna i en skål med vetemjöl. Ja, du får ju skära saltgurkan i 2-4 bitar först… Låt dem ligga där en stund för att suga åt sig mjöl runt om.
Hetta upp lite neutral olja i en kastrull till 180 grader. Tips! Om du inte har en termometer kan du strö lite ströbröd i oljan när du tror att den börjar bli varm. Börjar det bubbla och fräsa lite omkring ströbrödet är temperaturen nog ganska OK!
Doppa sedan gurkorna i uppvispat ägg och därefter i ströbröd. Jag hade helst velat ha pankoströbröd, men det var slut i skafferiet. Fungerade finfint med vanligt ströbröd med.
Fritera några gurkor i taget, det går ganska fort.
Låt de friterade gurkorna rinna av på hushållspapper och servera sedan. Vi hade som tillbehör till en maffig burgare samt ranchdressing. Jag gillar inlagd gurka men kände att 5-6 st är en ganska lagom portion för min del.