Smultronen växer så det knakar! Jag tänkte, det måste väl gå att baka med smultron? Internet svämmar inte precis över av smultronrecept, så jag experimenterade lite. Med mycket lyckat resultat!
Jag valde att toppa en klassisk kladdkaka med den rosa, fluffiga krämen. Kan tänka mig att den blir ljuvlig i eller på en sommartårta också.
Mixa 2,5 dl smultron med stavmixern till en puré.
Lägg 1,3 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter.
Värm 2,5 dl vispgrädde, 0,75 dl strösocker och 1,5 tsk vaniljsocker i en kastrull. Det ska inte börja koka, men bli ordentligt upphettat.
Ta kastrullen från värmen.. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta ner i den varma grädden. Rör till sist ner smultronpurén.
Häll pannacottasmeten i en bunke som du sedan kan vispa i. Plasta och ställ i kylskåpet i minst 6-8 h, allra helst över natten. Vispa sedan pannacottan krämig med elvisp. Klart för servering!