Fluffiga amerikanska pannkakor

Fluffiga amerikanska pannkakor

När man hittar ett recept som är så pass bra så att det med lätthet knuffar ut ett annat från bloggen. Då vet man att det är ett bra recept! Tack Emilia på bloggen matinspo.se för tipset om att vispa äggvitorna. Jag har läst om det innan men tänkt att bakpulver räcker, men oj vilken skillnad det blev! Receptet ger 16-18 pannkakor, dvs. 4-5 portioner.

Blanda samman 5,5 dl vetemjöl, 1 msk bakpulver, 1,5 msk strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 0,5 tsk salt och 4 dl mjölk (gärna 3 % fetthalt). Separera 4 ägg och rör ner äggulorna i smeten.

Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp (så du kan vända skålen upp och ner). Vänd ner äggviteskummet i pannkaksmeten. Smeten ska bli fluffig, lite som vaniljvisp.

Smält lite smör i stekpannan och grädda gyllene pannkakor, typ tre i taget.

Servera med en buffé av godsaker, exempelvis:

  • Äpplebitar stekta i smör, socker och kanel
  • Lönnsirap
  • Bär
  • Banan
  • Chokladsås
  • Kolasås
  • Sylt
  • Vispgrädde
  • Glass