Salsicciapasta

Salsicciapasta

Färsk salsicciakorv = nästan kryddat och klart! Så smidigt och framför allt gott!

Finhacka 1 gul lök och 1-2 vitlöksklyftor. Ansa och skär 6-8 champinjoner i bitar.

Snitta upp skinnet på 300 g färsk salsicciakorv. Hetta upp lite olivolja i stekpannan och stek korvfärsen. Jag brukar behålla den ganska grov, inte så fint fördelad som vanlig köttfärs.

Lägg över korvfärsen i en gryta och stek därefter lök, vitlök och champinjoner i fettet som släppts från korven. Tillsätt lite mer olivolja vid behov. Lägg ner lök, vitlök och champinjoner i grytan. Häll lite vatten i stekpannan och därefter ner i grytan, för att få med alla goa’ smaker.

Tillsätt 400-500 g krossade tomater, ca 1 msk tomatpuré och chili i någon form (jag tog chilisås av ketchuptyp + cayennepeppar). Krydda med salt, nymalen svartpeppar, en skvätt kalvfond samt lite extra salvia (torkad eller färsk) för att förhöja salsicciatonerna. En nypa strösocker för att balansera smakerna, kan behövas enligt mig.

Låt småkoka 15 minuter och tillsätt sedan 2 dl visp- eller mellangrädde. Om du vill kan du även tillsätta lite persilja (fryst går finfint). Låt grytan stå på svag värme medan du kokar pasta till fyra personer.

Klart för servering med parmesanost på toppen och en sallad bredvid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *