Chokladbiskvitårta

Chokladbiskvitårta

En gigantisk chokladbiskvi! Det önskade sig sonen vid 11-årskalaset.

Sätt ugnen på 175 grader.

Finriv 400 g mandelmassa och blanda med 1 äggvita. Forma till en rundel på bakplåtspapper, 18-20 cm i diameter.

Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter. Låt svalna på plåten. Botten går bra att förbereda och förvara i frysen.

Smält 100 g mörk choklad och låt svalna.

Vispa samman 250 g smör, 3 dl florsocker, 1 msk vaniljsocker och 1 äggula med hjälp av elvisp. Tillsätt till sist den smälta chokladen.

Bred ut smörkrämen på biskvibottnen. Välj själv om du vill ha toppig eller rundad form. Ställ in i kylskåpet.

Smält 100 g mörk choklad och tillsätt 0,5 msk neutral olja. Bred chokladen över biskvin och förvara sedan i kylskåpet.

När chokladen har stelnat kan du servera biskvin, toppa gärna med färska bär vid servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *