Krämig citronrisoni

Krämig citronrisoni

Som ristotto, fast snabbare! Risoni är en risliknande pasta som du hittar i de flesta livsmedelsbutiker.

Finhacka 1 liten gul lök och 1-2 vitlöksklyftor.

Koka upp 8 dl vatten och låt 1 grönsaksbuljongtärning lösas upp i vattnet.

Mät upp 250 g risoni i en skål.

Hetta upp upp lite olivolja i botten av en gryta. Fräs lök och vitlök tills det har mjuknat, men ej fått färg. Tillsätt risoni och buljongen.

Låt koka på medelhög värme ca 10 minuter. Rör regelbundet, då risoni har en tendens att fastna i botten (i alla fall när jag tillagar det…).

När pastan är nästan färdigkokt tillsätter du 0,5 dl vispgrädde, finrivet skal och saft från 1 citron samt nymalen svartpeppar. Rejält med finriven parmesan ska så klart få smälta ner i den varma pastan. Smaka av, det kanske behövs lite mer salt.

Låt gärna risonin stå vid sidan av spisen några minuter, för att “sätta” sig innan servering.

Vi serverades risonin med smörstekt kolja och en tomatsallad med ljus balsamvinäger. Toppa gärna med extra parmesanost och svartpeppar vid servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *