Vilken god fiskgryta! Receptet hittade jag på Allt om mat:s hemsida. Kryddningen anpassades efter vad vi hade hemma. Vi spädde med lite vatten och serverade grytan som soppa istället. Annars serveras grytan med ris.
Skär 400-500 g vit fiskfilé i tärningar. Finriv skalet från 1 lime, pressa även saften över fisken. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Skala och tärna 2 morötter. Finhacka 1 gul lök och 2-3 vitlöksklyftor. Tärna 1 röd paprika.
Hetta upp lite neutral olja i botten på en stor gryta. Fräs grönsaker och lök i oljan och krydda med paprikapulver och chili av något slag.
Tillsätt 1 fiskbuljongtärning, 400 g krossade tomater och 400 g kokosmjölk. Vill du med göra soppa? Tillsätt då 2-3 dl vatten.
Låt grytan småkoka tills morötterna är nästan helt mjuka (ca 15 minuter). Tillsätt då den tärnade fisken och koka 3-5 minuter.
Smaka av ifall mer chili eller lime behövs. Avsluta med att tillsätta koriander – antingen färsk eller fryst.
Grytan serveras med basmatiris och en extra limeklyfta.