Cheesecake med örter, rostbiff och picklad rädisa

Vad kul det är när det blir bra vid experiment! Gjorde om en klassisk räkcheesecake till en variant utan skaldjur. Passade perfekt till midsommarlunchen! Receptet ger åtta små bitar.

Mixa 125 g kavring i matberedaren och tillsätt 50 g smält smör. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ställ i kylskåpet.

Lägg 2,5 gelatinblad i kallt vatten ca 5 minuter.

Mixa valfria örter tillsammans med 0,5 dl crème fraiche. Jag valde gräslök, persilja och lite dill. När du mixar örterna får du en grönare färg. Saknar du mixer går det så klart bra att finhacka istället.

Blanda samman 175-200 g cream cheese, 1,5 dl crème fraiche, lite pressad citronsaft, salt och nymalen svartpeppar.

Krama ur gelatinbladen och låt dem sakta smälta på låg värme i en liten gryta. Något extra vatten behövs ej, utan det räcker med vattnet som kommer med efter urkramningen. Rör ner det smälta gelatinet i cheesecakefyllningen.

Bred cheesecakefyllningen över kavringsbottnen. Låt stå i kylen fram till serveringen, förbered gärna dagen innan.

Vid servering toppade jag med riven Västerbottenost, rostbiff och picklad rädisa samt några dillvippor.

Picklad rädisa: Blanda en kall 1-2-3-lag och lägg runt skivade rädisor däri. De blir rosa om de ligger länge, så max en timme innan servering om du vill bibehålla kontrasten mellan vitt och rött.