Japansk curry

Japansk curry med kycklingfilé

En riktigt mustig currygryta från Japan. Kan serveras med olika protein, vi valde kycklingfilé. Vi hittade detta recept på Köket.se men vi skippade potatisen i.

Börja med grönsakerna:

  • 2 gula lökar, finhackade
  • 1 äpple, finrivet
  • 3 morötter, skurna i grova bitar
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad

Smält 50 g smör i stekpannan och fräs den gula löken på medelvärme, den ska bli riktigt gyllene och mjuk. Tillsätt vitlöken, ingefära och äpple mot slutet, tillsammans med 2 msk tomatpuré och 1 msk curry.

Rör ner 2 msk vetemjöl och häll sedan över 8 dl vatten (jag brukar koka upp det i vattenkokaren först).

Tillsätt nu morötterna, 1 msk strösocker, 2 msk misopasta och 3 msk japansk soya.

Låt småkoka under lock ca 30 minuter.

Om du vill servera kyckling till grytan kan du antingen steka klart den separat, eller bryna på den och låta koka klart i currysåsen.

Serveras med basmatiris, toppa gärna med sesamfrön.