Arancini

Arancini med citron och Västerbottensost

Jag kokar gärna lite extra risotto och sparar till nästa dag, då riset omvandlas till fantastiska, frasiga bollar. Välj själv om du kör naturella eller med smaksättning. Receptet nedan innehåller inga exakta mängder, utan är snarare en beskrivning. På bilden ser du arancini med citron och Västerbottensost.

Forma kall risotto till bollar, för naturell smak. Tänk storlek som köttbullar.

Eller smaksätt med örter, citronskal, riven smakrik ost etc. Det är även gott att skära mozzarella eller annan ost i kuber och forma risotton runt ostbiten.

Dags för dubbelpanering:

  • Skål 1: Vetemjöl
  • Skål 2: Uppvispat ägg
  • Skål 3: Ströbröd (jag föredrar panko)

Doppa bollarna i vetemjöl, ägg och till sist ströbröd.

Fritera i neutral olja, antingen i gryta eller i stekpanna. Ha ett lock nära till hands, om olyckan skulle vara framme.

Låt bollarna rinna av på hushållspapper och servera omgående. Som du ser valde jag att toppa mina med extra citron och ost vid servering.