Råbiff med krispiga tillbehör

Råbiff med krispiga tillbehör

Jag väljer ofta råbiff/tartar som förrätt på restaurang. Men det är så klart väldigt enkelt att göra hemma. Jag gillar krispiga tillbehör, som kontrast till det mjuka köttet.

Skala och strimla/skriva en gul- eller polkabeta tunt. Lägg ner i en klassisk 1-2-3-lag (1 tsk ättika 12 %, 2 tsk strösocker och 3 tsk vatten).

Rör samman 1 dl majonnäs med ett litet knippe finhackad persilja. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.

Fritera bladpersilja i lite neutral olja, låt rinna av på hushållspapper.

Putsa och skär ryggbiff eller oxfilé i riktigt fina bitar. Det går lättare om köttet har legat i frysen en liten stund. Välj själv om du vill hacka igenom köttet på skärbrädan, för att få det extra fint. Jag tycker det räcker med 50-75 g kött per person, men många recept anger 100 g per person.

Lägg upp råbiffen på tallrikarna, antingen med eller utan ring som formar den. Fortsätt med den friterade persiljan på toppen samt majonnäs och betor vid sidan av. Vi valde även att servera med rostad lök, japp färdig direkt från burken.