En liten pavlova som är lagom för fyra personer. Enkel, fransk maräng och sötsyrlig topping! Så god! Marängen förbereds gärna dagen innan. Maräng: Vispa 2 äggvitor till fast skum i en ren skål, helst i glas eller metall. Tillsätt 60 g strösocker, lite i taget. Sikta därefter ner 60 g florsocker och rör runt med […]
Etikett: passionsfrukt
Passionsfruktscheesecake med citronmelissmarinerade jordgubbar
Passionsfruktscheesecake – det var ett långt ord! Citronmelissmarinerade jordgubbar innehåller också ett långt ord. Själva kakan innehåller mycket kärlek 🙂 Börja med kexbotten: Mixa 200 g Digestive-kex till smulor. Tillsätt 100 g smält smör och kör till en smulig massa. Jag tycker det ser ut som våt sand när det är klart. Tryck ut kexsmulorna i botten av en form […]
Citronmoussetårta med mandelbotten
En syrlig och god moussetårta med söt mandelbotten. Receptet kommer från ICA, men i min version så är det tunnare botten och mer citron i fyllningen. Så vill jag ha det 🙂 Smidig tårta som kan stå färdig i frysen flera dagar innan den ska avnjutas, då den tas fram 30 minuter innan servering och […]