Etikett: soya

Sticky Ribs med bourbon
Fläskkött, På grillen/BBQ

Sticky Ribs med bourbon

Riktigt fina ribs – funkar utmärkt att köra i antingen grill eller ugn. Receptet hittade jag på amerikanska Errens Kitchen. Börja med att för hand dra av membranet på baksidan av två sidor med spareribs (smala revben). Sätt ugnen på 150 grader. Fortsätt med din kryddrub: 1 msk rökt paprikapulver 1 msk paprikapulver 1 tsk […]

Vildsvinsbiffar med timjan och vitlök
Köttfärs, Sås & Kryddsmör, Viltkött

Vildsvinsbiffar med timjan och vitlök

Saftiga biffar som får puttra i en gräddig sås med en härlig doft av sherry. Serveras gärna med långsamt bakade tomater och rotfruktsterrin. Blanda samman 2 msk ströbröd och 0,75 dl mjölk. Krydda med torkad timjan (smula torkade örter mellan handflatorna, då frigörs smaken mer), salt och nymalen svartpeppar. Rör även ner 1-2 rivna/pressade vitlöksklyftor. […]

Balsamvinägersås
Sås & Kryddsmör

Balsamvinägersås

En mustig sås, ett trevligt alternativt till den klassiska rödvinssåsen! Såsen passar bra till både kyckling, fläskkött och nötkött. Börja med en reduktion: Skala och finhacka 1 liten gul lök eller schalottenlök. Låt löken fräsa och bli mjuk i en liten klick smör i en gryta. Tillsätt 1 msk socker och låt sockret karamelliseras tillsammans […]

Thaiwok med kyckling
Kyckling

Thaiwok med kyckling

Bästa receptet på tahiwok som jag har testat, smakar nästan som på vår favoritrestaurang! Välj själv vilka grönsaker som önskas, jag hade blomkål, broccoli och röd paprika i kylen. Ursprungsreceptet kommer från Mitt Kök (Expressen). Börja med att blanda ihop woksåsen, det är den som ger woken den härliga smaken: Blanda 1 dl kallt vatten, 5 msk kinesisk […]

Biff Stroganoff
Nötkött

Biff Stroganoff

En klassiker! Och visst är det en välsmakande klassiker 🙂 Strimla 400-500 g nötkött, ex. lövbiff eller ryggbiff. Ansa och skiva 6-8 champinjoner. Skala, halvera och skiva 1 gul lök tunt. Bryn köttet i omgångar i en klick smör i stekpanna eller stekgryta. Lägg över i en gryta eller skål så länge. Bryn även lök och champinjoner i smör. Tillsätt 2 msk […]

Mustig champinjonsås
Sås & Kryddsmör

Mustig champinjonsås

En smakrik sås med få ingredienser, perfekt till vardagsmiddagen! Jag måste säga att Bongs viltfond gav en fantastiskt god och mustig smak! Smörstek 8-10 skurna champinjoner i stekpannan i en klick smör och lägg över i en liten kastrull. Låt svampen få sällskap av 3 dl mellan- eller vispgrädde, 1 msk viltfond/kalvfond, lite kinesisk soya för färgens skull samt salt och nymalen svartpeppar. Tänk dock på […]

Biff med bambuskott
Nötkött

Biff med bambuskott

Smakade precis som på “Kinakrogen”! Yummie! Receptet hittade jag på bloggen Ensmakavkarin. Förmarinera köttet i minst 1 h: 300-400 g strimlad lövbiff läggs i en blandning av 1 msk färskriven ingefära, 2 msk maizenamjöl, 3 msk vatten och 0,5 tsk salt. Skala och skiva 1-2 gula lökar, ansa och skiva 12-15 färska champinjoner. Finhacka 2 vitlöksklyftor.  Koka basmati- eller jasminris till fyra personer.  Stek lök och svamp […]