”Pico de Gallo” betyder Tuppens näbb. Kul namn! En fräsch salsa med lite sting, som så klart går att variera efter tycke och smak. Tärna tomater, beräkna 1,5-2 tomater per person. Skala och finhacka silverlök, den är mycket mildare än vanlig gul lök. Om du inte hittar silverlök kan du ta rödlök istället. Finhacka även röd chili och färsk koriander eller bladpersilja. […]
Etikett: salsa
Mangosalsa
Färsk mango kan vara en utmaning – både vad gäller att hitta ett perfekt exemplar och att få ut fruktköttet! Måste därför tipsa om fryst, tärnad mango. En ask motsvarar 1-1,5 mango 🙂 Tärna mango. Finhacka rödlök, röd chili samt färsk koriander eller bladpersilja. Lägg i en skål och pressa över lime och salta. Låt stå i rumstemperatur till servering. Passar himla bra ihop med Pulled […]