Kräftskiva

Kräftskiva, Sås & Kryddsmör, Skaldjur, Soppa

Kräftfond

Kräftskiva => fond till två fisksoppor en annan dag! Skala och grovhacka 1 liten gul lök och 1 vitlöksklyfta. Hetta upp lite flytande smör i en stor gryta. Fräs 1 liter kräftskal tillsammans med lök och vitlök. Tillsätt 2 msk tomatpuré och låt fräsa några minuter. Rör därefter ner 2 msk vetemjöl. Tillsätt 0,5 dl […]

Tunnbrödskorg
Buffé, Förrätt, Frukost & Brunch, Kräftskiva, Midsommar, Påsk, Plock (antipasti, meze, tapas...)

Tunnbrödskorgar med skagenröra

Tunnbrödkorgar – enkelt, billigt, gott… Och går att fylla med det mesta 🙂 De går fint att förbereda dagen innan middag/fest, om du så vill. Sätt ugnen på 200 grader med ugnsgallret i mitten. Skär rektangulärt tunnbröd i kvadrater, du får ut fyra per brödbit. Den lilla kanten som blir kvar slänger du så klart […]

Västerbottensmuffins
Buffé, Förrätt, Frukost & Brunch, Kräftskiva, Midsommar, Paj (matig), Påsk, Plock (antipasti, meze, tapas...)

Västerbottensmuffins med topping

Till midsommar blev det lite plock vid sidan av de klassiska lunchinslagen. Tipsar dig om att följa @matbubbel på Instagram, där du kan se plockmat i oändlighet! Däribland dessa godingar! Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman 200 g cream cheese, 3 ägg, 4 dl riven Västerbottensost (eller annan smakrik ost) samt lite finhackad dill […]