“Husmorsorna” (alltså Emma Hamberg och Anette Rosvall) har lagt upp detta recept på Köket.se Det tackar vi för! Otroligt gott! Börja med fyllningen till rulladerna. Detta fräses i en stekpanna med lite smör: 4 skivor finstrimlad bacon 1 gul lök, finhackad Lägg fräset i en skål och rör ner detta: 1 äpple, skalat och tärnat 8 skivor ättiksgurka, hackade 1-2 […]
Nötkött
Dillkött
Sötsyrlig sås med valfritt protein. På bilden ser du vildsvin, klassiskt är annars kalvkött. Även kyckling ska tydligen vara gott, jag får testa och återkomma med respons på detta. Receptet hittade jag på ICA.se. Putsa 500-700 g benfritt kött och skar i 2-3 cm stora bitar. Lägg det i en gryta och täck med vatten. Låt koka upp […]
Philly Cheese Steak Sandwich
Alltså håll-käften-gott! Maffig macka med buljong, kött, lök och ost. Det är nästan så man känner kranskärlen dra ihop sig runt hjärtat… Schysst med syrliga vinägerchips till! Originalreceptet hittade jag på kryddburken.se. Börja med att koka buljongen, det kan du gör dagen innan ifall du vill: 8 dl vatten, 2 tsk kinesisk soya, 1 tsk colloritsoya (den […]
Kebabköttfärslimpa
Zeinas kitchen levererar alltid! 🙂 Kebabspett omgjord till snabblagad köttfärslimpa. Och sååååå god! En kul vardagsrätt! Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka (eller snabb-mixa) grönsaker: 0,5 gul lök, 0, 5 röd paprika, 1 vitlöksklyfta och 1 litet knippe bladpersilja. Om du mixar så ska det bli finhackat, inte en slät puré. Blanda grönsakshacket med 500 g nötfärs, 0,5 dl ströbröd, 0,5 msk […]
Beer can burgers
Snacka om att jag är “sist på bollen” vad gäller denna rätt… Men jaja… Gott var det i alla fall 😉 Diska av en ölburk så den blir ren – eller ta ett dricksglas i motsvarande storlek. Krydda 500 g nötfärs med lite salt samt nymalen svartpeppar. Dela upp färsen i 6 högar, forma färsen efter nedre delen av ölburken/glaset. Linda 1-1,5 skivor bacon runt varje köttfärsburgare. […]
Biff Stroganoff
En klassiker! Och visst är det en välsmakande klassiker 🙂 Strimla 400-500 g nötkött, ex. lövbiff eller ryggbiff. Ansa och skiva 6-8 champinjoner. Skala, halvera och skiva 1 gul lök tunt. Bryn köttet i omgångar i en klick smör i stekpanna eller stekgryta. Lägg över i en gryta eller skål så länge. Bryn även lök och champinjoner i smör. Tillsätt 2 msk […]
Perfekt flankstek
Flankstek – en relativt billig styckningsdetalj från nötkreaturen. Och smakrik! Det viktigaste är att tillaga den på låg temperatur och skära på rätt håll, dvs. tvärs över fibrerna. Tillaga på låg temperatur? Ja, typ 120-130 grader. Eller som i detta fall – i eftervärmen från hasselbackspotatisen. Klimatsmart! Dock kanske inte så klimatsmart att äta nötkött, […]