Vegetariska/veganska tacos! Riktigt nice! Fri tolkning från originalreceptet som du hittar hos selina.se Häll av 2 förpackningar kikärtor. Spara ev. spadet till veganska maränger eller majonnäs. Finhacka 2-3 klyftor vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull. Fräs kikärtor och vitlök någon minut. Tillsätt sedan ett gäng kryddor: 0,5 msk paprikapulver 0,5 msk spiskummin […]
Taco
Nachos Bonanza
Restaurangkedjan “Texas Longhorn” serveras en Nachos-tallrik med kyckling, svarta bönor, ost, rödlök, gräslök m.m. Detta är en tolkning av denna härliga anrättning. Tyvärr var de svarta bönorna slut hemma (därav ej med på bilden), men jag lade ändå till dem i receptet. Börja med ostsåsen: Värm 1,5 dl vispgrädde så att den blir riktigt het […]
Rostad majssalsa
Att hetta upp majsen och ge den lite yta gör verkligen att majsen kommer till sin rätta. Otroligt enkelt och gott tillbehör till fredagstacosen. Låt 200 g majs rinna av från konservburken (jag tog fryst, tinad majs). Grovhacka 2 tomater, finhacka 1/2-1 färsk chili och skär 2 salladslökar tjusigt på sniskan. Hetta upp en stekpanna […]
Pulled pork med syrlig vitkål och örtiga svarta bönor
Pulled pork med syrlig vitkål och örtiga svarta bönor
Vegetariska tacos med röda linser
Röran är t o m vegansk. Men vanlig ost till, så det går inte att kalla det för vegansk tacos. Vi är en köttälskande familj, men just här luras vi nästan att tro att det är köttfärs vi äter. Riktigt gott! Tusen tack Helena H för inspirationen! Blanda allt i en tjockbottnad gryta: 2 x 400 […]
Cheddardip
Ni vet cheddardippen man kan köpa på McDonald’s, Burger King etc.? Den är superenkel att göra själv! Receptet ger 4 dippskålar. Finriv 200 g cheddarost. Koka upp 1,5 dl vispgrädde och dra från värmen. Rör ner cheddarosten. Låt osten smälta under omrörning. Det kan vara så att du behöver sätta tillbaks kastrullen på den heta plattan, men sänk […]
Salsa med rostade bönor och majs
En fräsch salsa med varma bönor och majs. Receptet kommer från tidningen “Matmagasinet”, nummer 2/2019. Häll av 1 burk majs (á 200 g) och 1 burk/tetra svarta bönor (á 400 g). Jag brukar även skölja av bönorna, för att bli av med “vätskan” de låg i. Skala och finhacka 1/2 gul lök. Finhacka även 1/2 röd paprika. Strimla lite färsk koriander eller bladpersilja. Hetta upp neutral […]
Carnitas med Coca Cola
Testa något annat än köttfärs i fredagstacosen! Här är carnitas, fläskkarré som fått koka länge med kryddor och Coca Cola. Mannen bakom receptet är Jonas Cramby, känd från bl a tidningen Café. 1 kg kött är lagom för 6-8 tacos (3-4 personer). Skär 1 kg benfri fläskkarré i bitar, ca 1,5×1,5 cm stora bitar. Blanda ihop kryddorna, […]
Pico De Gallo
“Pico de Gallo” betyder Tuppens näbb. Kul namn! En fräsch salsa med lite sting, som så klart går att variera efter tycke och smak. Tärna tomater, beräkna 1,5-2 tomater per person. Skala och finhacka silverlök, den är mycket mildare än vanlig gul lök. Om du inte hittar silverlök kan du ta rödlök istället. Finhacka även röd chili och färsk koriander eller bladpersilja. […]
Mangosalsa
Färsk mango kan vara en utmaning – både vad gäller att hitta ett perfekt exemplar och att få ut fruktköttet! Måste därför tipsa om fryst, tärnad mango. En ask motsvarar 1-1,5 mango 🙂 Tärna mango. Finhacka rödlök, röd chili samt färsk koriander eller bladpersilja. Lägg i en skål och pressa över lime och salta. Låt stå i rumstemperatur till servering. Passar himla bra ihop med Pulled […]