Bröd (utan jäst)

Scones
Bröd (utan jäst), Frukost & Brunch

Scones

Hemkunskapsboken från 8:an, fortfarande bästa receptet 🙂 Eller hur? Klassiska rundlar med kryss eller bakade i portionsform? Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke: 4,5 dl vetemjöl (jag brukar ta 2,5 dl vetemjöl och 2 dl grahamsmjöl) 2 tsk bakpulver 0,5 tsk salt Frön […]

Scones med citron och ingefära
Bröd (utan jäst), Frukost & Brunch

Scones med citron och ingefära

Helt vanlig scones, men med en härlig syra från citron och ingefära. Gudomligt gott! Originalreceptet från “Fredriks fika” (Allas) innehåller bara vetemjöl, men jag tänker att det blir riktigt bra att ersätta lite vetemjöl med grahamsmjöl och frön för ett mer fiberrikt resultat. Receptet ger 6-8 portionsscones, vilket jag tänker är lagom för 3-4 frukostsugna […]

Morotsscone(s)
Bröd (utan jäst), Frukost & Brunch

Morotsscone(s)

“Lindas bakskola”, där hittar man alltid nya goda recept på snabbakade bröd! En hederlig sconesdeg som bas, med rivna morötter som smaksättning. Här utbakad som en stor brödkaka, men man kan lika göra mindre bröd. Korta då ner gräddningstiden något! Receptet ger 6-8 mättande brödbitar.  Börja med att sätta ugnen på 250 grader, för det […]

Lyxiga scones
Bröd (utan jäst), Frukost & Brunch

Lyxiga scones

Lyxiga scones med vispgrädde i degen, yummie! Originalreceptet från bloggen “Dinas drömmar” innehåller enbart vetemjöl, men jag lade till solrosfrön denna morgon. Jag brukar oftast ha grahamsmjöl eller frön i mina scones, då jag gillar både smaken och konsistensen av det snarare än enbart vetemjöl. Receptet ger 8 små scones (lagom för fyra personer, tänker […]

Småländska kringlor
Bröd (utan jäst), Frukost & Brunch

Småländska kringlor

Inte som mormors, men nästan…   Receptet hittade jag på en Sköna hem-blogg “Hemma med Helena Lyth”. Jag valde dock att hoppa över momentet att doppa kringlorna i socker, för det gjorde inte mormor med sina rågkringlor. Sätt ugnen på 250 grader.  Blanda 8 dl rågsikt, 2 msk strösocker, 0,5 tsk salt samt 3 tsk hjorthornssalt i en bunke. Tillsätt 100 g kallt smör skuret […]

Snabba havregrynsfrallor
Bröd (utan jäst), Frukost & Brunch

Snabba havregrynsfrallor

Ett tu tre – så var frukostbrödet klart 🙂 Sätt ugnen på 250 grader.  Blanda 4 dl vetemjöl, 1,5 dl havregryn och 0,5 dl solrosfrön eller pumpafrön i en bunke. Tillsätt sedan 0,5 tsk salt, 2 tsk bakpulver, 2 msk rapsolja och 2,5 dl mjölk. Blanda snabbt ihop till en lite kladdig deg.  Lägg bakplåtspapper på en plåt. Klicka ut degen i 6 högar. Grädda bröden i […]

Snabbakade majsbröd
Bröd (utan jäst), Tillbehör

Snabbakade majsbröd

Ett majsbröd av sconeskaraktär, som passar jättebra till ex. sydstats-inspirerade rätter. Receptet kommer från bloggen “Kärlen på tallrik”, dock har jag dragit ner på sockermängden.  Sätt ugnen på 200 grader.  Blanda samman 2,25 dl majsmjöl, 2,25 dl vetemjöl, 1 msk strösocker, 2 tsk bakpulver och 0,5 tsk salt i en degbunke.  I en liten skål vispar du upp 1 ägg innan du tillsätter 0,5 dl […]