Lyxiga scones

Lyxiga scones

Lyxiga scones med vispgrädde i degen, yummie! Originalreceptet från bloggen “Dinas drömmar” innehåller enbart vetemjöl, men jag lade till solrosfrön denna morgon. Jag brukar oftast ha grahamsmjöl eller frön i mina scones, då jag gillar både smaken och konsistensen av det snarare än enbart vetemjöl. Receptet ger 8 små scones (lagom för fyra personer, tänker jag).

Börja med att sätta ugnen på 225 grader.

Blanda 4 dl vetemjöl (jag tog dock 3,75 dl vetemjöl och 0,5 dl solrosfrön), 2 tsk bakpulver och 1/2 tsk salt i en bunke. Nyp ihop mjölblandningen med 75 g kylskåpskallt smör. Rör sedan ner 1,5 dl vispgrädde (alltså ovispad). Blanda snabbt ihop till en deg och dela den i 8 bitar. 

Forma varje degbit till en rund bulle, lägg den på plåt med bakplåtspapper och platta till bullen lite. När alla åtta bröden ligger på plåten naggar du dem med en gaffel. Sedan är det skjuts in i ugnen ca 10 minuter, där plåten ska vara i mitten av ugnen. 

Scones serveras nybakade med smör, ost och marmelad enligt mig 😉 

Tips! Om du får scones över så tycker jag det funkar OK att halvera dem och värma på i brödrosten dagen efter. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *