Etikett: gelatin

Blåbärsgrotta med vispad blåbärspannacotta
Dessert, Småkaka/Snitt, Tårta

Blåbärsgrotta med vispad blåbärspannacotta

En klassisk hallongrotta – fast med blåbär och en lite skvätt sirap i degen. Toppad med vispad blåbärspannacotta. Riktigt gott! Detta blev terminens “Specialpedagogen bjuder på fika när betygen är satta” på skolan där jag arbetar. Pannacottan går även utmärkt att ha i eller på en tårta. Sätt ugnen på 200 grader. Börja med kakorna: […]

Limepannacotta
Dessert

Limepannacotta

Pannacotta är enklare än enklast. Denna dessert slängde jag ihop på Valborgsaftons morgon innan jag gick till jobbet. Fem minuters jobb och maximal njutning! Till sommaren kommer jag göra den igen och då låta skuren mynta kröna verket. Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten, ca 5 minuter. Hetta upp (inte koka) 3 dl vispgrädde, 3 […]

Semmelcheesecake
Cheesecake, Semla

Semmelcheesecake

Semla och cheesecake ihop! Ja, du hör ju själv. Löjligt gott! Tyvärr vet jag inte vem som har komponerat receptet, då jag sparade ner publicerad skärmdump från Facebook. I det receptet skulle cheesecaken vara i kylen, men fyllningen är alldeles för lös för det… Så jag har tillsatt lite gelatin i mitt recept nedan. Vill […]

Chokladpannacotta
Dessert

Chokladpannacotta

Mörk choklad á 70 % kakaohalt blir bäst. Om du vill ha annan mörk choklad (ex. Odense eller vanlig Marabou som ligger runt 55 % kakaohalt) så bör du dubbla mängden gelatin för att få pannacottan att “stanna”. Grovhacka 150 g mörk choklad (70 % kakaohalt). Lägg 1 gelatinblad i blöt i kallt vatten. Hetta upp 3 dl vispgrädde, 2 […]

Baileyspannacotta
Dessert

Baileyspannacotta

Eurovision Song Contest Stockholm 2016! Tarvar bubbel i glasen och en god dessert! Utgångsreceptet kommer från bloggen Hemma hos Andrea. Lägg 1,5 gelatinblad i kallt vatten. Hetta upp 3 dl vispgrädde, 2 msk strösocker, 1 tsk vaniljsocker och 0,75 dl Baileys. Värm till precis under kokpunkten. Dra kastrullen från värmen. Krama ur de blöta gelatinbladen och låt dem sedan smält ner i […]