Midsommar

Tunnbrödskorg
Buffé, Förrätt, Frukost & Brunch, Kräftskiva, Midsommar, Påsk, Plock (antipasti, meze, tapas...)

Tunnbrödskorgar med skagenröra

Tunnbrödkorgar – enkelt, billigt, gott… Och går att fylla med det mesta 🙂 De går fint att förbereda dagen innan middag/fest, om du så vill. Sätt ugnen på 200 grader med ugnsgallret i mitten. Skär rektangulärt tunnbröd i kvadrater, du får ut fyra per brödbit. Den lilla kanten som blir kvar slänger du så klart […]

Västerbottensmuffins
Buffé, Förrätt, Frukost & Brunch, Kräftskiva, Midsommar, Paj (matig), Påsk, Plock (antipasti, meze, tapas...)

Västerbottensmuffins med topping

Till midsommar blev det lite plock vid sidan av de klassiska lunchinslagen. Tipsar dig om att följa @matbubbel på Instagram, där du kan se plockmat i oändlighet! Däribland dessa godingar! Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman 200 g cream cheese, 3 ägg, 4 dl riven Västerbottensost (eller annan smakrik ost) samt lite finhackad dill […]

Sommarsnaps
Dryck, Midsommar

Sommarsnaps

En snaps med smak av sommar! Receptet hittade jag i lokaltidningen Smålandsposten. Jordgubb, citron och rosmarin är en fin kombo! Farligt god snaps…  Kvarta 3 jordgubbar. Skär skalet från 1/2 citron med potatisskalare, använd helst ekologisk citron. Plocka en liten kvist färsk rosmarin. Lägg dessa tre smaksättare i en glasburk och häll över 35 cl vodka/brännvin. Låt stå i kylen […]

Jordgubbstårta med lemoncurd och italiensk maräng
Midsommar, Tårta

Jordgubbstårta med lemoncurd och italiensk maräng

Midsommar 2018! Receptet kommer från bloggen “Brinken bakar”, dock valde jag att köra på “3-lika-botten” istället för originalreceptet. Tårtan var en ljuvlig skapelse med jordgubbsmousse och lemoncurd, toppad med italiensk maräng. Tyvärr sjöng min brännare på sista versen, så det slutliga resultatet blev allt annat än perfekt – men ack så god! Tårtbotten 3 lika finner […]