Oj, detta var väldigt gott – men otroligt mäktigt! Jag serverade i martiniglas, men jag skulle säga att ett betydligt mindre glas räcker! Räkna med att receptet, som egentligen är för fyra portioner, räcker till det dubbla. Jag hittade receptet på Instagramkontot ”Matbubbel”. Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten, ca 5 minuter. Finhacka 0,5 rödlök […]
Midsommar
Cheesecake med örter, rostbiff och picklad rädisa
Vad kul det är när det blir bra vid experiment! Gjorde om en klassisk räkcheesecake till en variant utan skaldjur. Passade perfekt till midsommarlunchen! Receptet ger åtta små bitar. Mixa 125 g kavring i matberedaren och tillsätt 50 g smält smör. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ställ i kylskåpet. Lägg […]
Midsommartårta med rabarber, fläder och jordgubbar
Fräsch, söt och tjusig! Ja, marsipanbandet runt tårtan gjorde verkligen pricken över i! Alla recept hittar du på bloggen. Tårtbotten är enligt receptet ”Tre lika” med fem ägg. Tårtan fylldes sedan med: Rabarbersylt med fläder och mynta (det räcker med halv sats till ett lager i tårtan) Vaniljcrème Tårtan toppades med: Vispad fläderpannacotta OBS! Alla […]
Tunnbrödskorgar med skagenröra
Tunnbrödkorgar – enkelt, billigt, gott… Och går att fylla med det mesta 🙂 De går fint att förbereda dagen innan middag/fest, om du så vill. Sätt ugnen på 200 grader med ugnsgallret i mitten. Skär rektangulärt tunnbröd i kvadrater, du får ut fyra per brödbit. Den lilla kanten som blir kvar slänger du så klart […]
Västerbottensmuffins med topping
Till midsommar blev det lite plock vid sidan av de klassiska lunchinslagen. Tipsar dig om att följa @matbubbel på Instagram, där du kan se plockmat i oändlighet! Däribland dessa godingar! Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman 200 g cream cheese, 3 ägg, 4 dl riven Västerbottensost (eller annan smakrik ost) samt lite finhackad dill […]
Filodegspaj med färskpotatis och dill
Filodegen penslades med brynt smör, otroligt gott! Vill du göra det lite enklare för dig så tänker jag att pajen blir lika god med vanlig pajdeg. Testa gärna båda varianterna! Ett riktigt fint inslag på vår- och sommarbuffén. Receptet kommer från ”Mitt kök”. Koka 500 g färskpotatis så den nästan är klar. Häll av och […]
Cheesecake med rom och räkor
En underbart krämig cheesecake med röd rom och dill. Toppas med förslagsvis räkor, kallrökt lax, ägg… Receptet hittade jag på ”Jennys matblogg”. I receptet nedan är det för en större form, vilken ger ca 16 bufféportioner. Jag nöjde mig med att göra halv sats i en 20-cm-form, vilket gav 8 bufféportioner. Perfekt till det stora […]
Sommarsnaps
En snaps med smak av sommar! Receptet hittade jag i lokaltidningen Smålandsposten. Jordgubb, citron och rosmarin är en fin kombo! Farligt god snaps… Kvarta 3 jordgubbar. Skär skalet från 1/2 citron med potatisskalare, använd helst ekologisk citron. Plocka en liten kvist färsk rosmarin. Lägg dessa tre smaksättare i en glasburk och häll över 35 cl vodka/brännvin. Låt stå i kylen […]
Jordgubbstårta med lemoncurd och italiensk maräng
Midsommar 2018! Receptet kommer från bloggen ”Brinken bakar”, dock valde jag att köra på ”3-lika-botten” istället för originalreceptet. Tårtan var en ljuvlig skapelse med jordgubbsmousse och lemoncurd, toppad med italiensk maräng. Tyvärr sjöng min brännare på sista versen, så det slutliga resultatet blev allt annat än perfekt – men ack så god! Tårtbotten 3 lika finner […]
Citroncheesecake med kallrökt lax och gulbeta
En fräsch cheesecake som passar som förrätt eller på buffébordet. Inspirationen kommer från ett recept på ica.se Denna cheesecake fick vara med på senaste tjejträffen, och visst gjorde Madelene och Frida ett fint jobb med dekorationen? Börja med bottnen: Mixa 3-4 skivor kavring i matberedaren. Tillsätt 25 g smält smör. Blanda runt och tryck sedan ut smulorna i bottnen av en form […]
Smördegspuff med Västerbottensost, rom och rödlök
Smördeg, Västerbottensost, rom, rödlök… Bara godsaker som samsas på dessa små munsbitar! Receptet ger 16 puffar. Rör samman 1 dl crème fraiche och 100 g riven Västerbottensost (eller annan smakrik ost), smaksätt med 1 tsk honung. Ta fram 1 rulle kyld smördeg. Du behöver bara använda halva smördegen till detta recept, så förvara den resterande smördegen i kylen eller gör även […]
Mini-Västerbottensostpajer med filodeg
Mini-Västerbottenostpajer med filodeg – krämigt och krispigt i en underbar kombination. En perfekt liten smårätt! Detta recept ger sex stycken mini-pajer, va 8-9 cm i diameter, eller 1 stor paj. Du behöver 0,5 paket filodeg, antingen färsk eller fryst (tinad, det går bra att frysa om). Sätt ugnen på 175 grader. Pensla 6 mini-pajformar eller […]