Fräsch, söt och tjusig! Ja, marsipanbandet runt tårtan gjorde verkligen pricken över i! Alla recept hittar du på bloggen.
Tårtbotten är enligt receptet ”Tre lika” med fem ägg.
Tårtan fylldes sedan med:
Rabarbersylt med fläder och mynta (det räcker med halv sats till ett lager i tårtan)
Tårtan toppades med:
Vispad fläderpannacotta
OBS! Alla tre fyllningar behöver förberedas dagen innan tårtan ska läggas samman. Om jag ska servera en tårta på lördag brukar jag baka botten och göra fyllningar på torsdag och lägga ihop på fredag. Botten klarar sig fint väl inplastad på köksbänken, eller bakas ännu tidigare och förvaras i frysen.

Tårtbotten, sylt, tårtbotten, vaniljcrème, tårtbotten, fläderpannacotta, vispad grädde.
Marsipan, jordgubbar och dekoration till sist.
Vispad grädde (runt kanterna och lite extra på toppen), beräkna 2 dl ovispad grädde. Eller gör dubbel sats fläderpannacotta 🙂
Hit kan du förbereda innan servering.
Tårtan kläddes sedan med ett enkelt marsipanband. Antingen köper du ett block marsipan och kavlar ut själv eller ett tårtlock som du skär i remsor. Jag valde tårtlock och mätte min höjd till 7 cm. Jag fick även ut tre små blommor till dekoration (utstansade).
Färska jordgubbar och en myntakvist på toppen.