Grovrivet äpple och kardemumma. Så gott! Samma recept cirkulerar på olika sidor, så jag vet inte vem jag ska ge äran. Men just denna dag var jag inne på bloggen ugnstrull.se Sätt ugnen på 180 grader, ugnsgallret ska vara i mitten av ugnen. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, diameter 24 cm. Smält […]
Etikett: ströbröd
Frasiga potatiskroketter
Jag är väldigt förtjust i de där frysta potatiskroketterna. men nu när jag vet att det är så här enkelt att göra egna kanske jag inte köper färdiga fler gånger 😉 Maken höftade lite när han gjorde dessa, så några exakta mått finns ej tyvärr. Du får gå på känsla 🙂 Skala och skär 700-800 […]
Frasig schnitzel med savoykål, bacon och dill
På S:t Eriksplan finns en restaurang vid namn Portal. När man saknar huvudstadens restaurangutbud får man göra det bästa av situationen – och försöka återskapa recepten hemma. Servera med hasselbackspotatis, om du vill. Dubbelpanera 4-8 tunna färskschnitzlar: Vetemjöl kryddat med salt och nymalen svartpeppar Uppvispat ägg Ströbröd Stek schnitzlarna i omgångar i rikligt med smör. […]
Chili Cheese Balls
Oh my God! Japp, jag tror jag stannar där 🙂 Blanda samman 100 g cream cheese, 150 g riven ost (jag tog mix mozzarella/cheddar) samt 1-2 msk finhackade, inlagda jalapeños. Rulla ostmassan till bollar, jag fick ut 12 st. Låt bollarna ligga på en tallrik i frysen ca 5 minuter. Dags att förbereda paneringen: Skål […]
Friterade cornichons
Man kan välja cornichons eller saltgurka. Jag hade en burk cornichons i kylen som behövdes ta slut på, så mitt val föll därpå. Grymt gott till burgare! Börja med att lägga gurkorna i en skål med vetemjöl. Ja, du får ju skära saltgurkan i 2-4 bitar först… Låt dem ligga där en stund för att […]
Griljerad julskinka
Om man griljerar en skinka i oktober så heter det “helgskinka”. Men det smakar ändå JUL 😉 Jag läste ett tips om att blanda ströbrödet i ägg- och senapsröran, det var himla smidigt och blev bättre fördelat! Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort svål och överflödigt fett från den färdigkokta julskinkan. Lägg den i en […]