Självklart väljer vi jätteräkor från godkända odlingar! Tina frysta jätteräkor, beräkna 10-15 räkor per person (ca 450 g). Koka ris till fyra personer. Rör ihop frityrsmeten: 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 0,5 tsk salt, 1 äggvita och 1,5 dl ljus öl. Lägg ner räkorna i frityrsmeten. Hetta upp neutral olja till 180 grader, i […]
Skaldjur
Langos
Langos – ett måste när man är på festival eller marknad. Inte sant? Men inte alls svårt att göra hemma, och dessutom med en fräschare känsla. Toppa med valfria salta tillbehör – eller varför inte Nutella för dessertversion? Mitt recept kommer från ICA.se. I kommentarsfältet på ICA:s hemsida såg jag ett tips om att göra […]
Poké bowl med räkor, mango, cashewnötter och sriracha-majjo
Pokébowl, allt gott i en liten skål! Sushiris i botten och massa smaskiga saker på toppen! Koka 3 dl rundkornigt japanskt ris, alltså sushiris. Medan riset kokar rör du samman smaksättningen till riset, nämligen 2 msk risvinäger, 1 msk strösocker och 0,5 msk salt. Låt den lilla skålen stå på arbetsbänken medan riset kokar. Rör ihop 1 dl god majonnäs med valfri mängd sriracha-sås (chilisås). […]
Pasta med grönkål, parmesan och pumpa
En enkel men smakrik pastarätt, välj själv om du vill servera den vegetarisk eller med ex. räkor till. Koka pasta till fyra personer (ca 300 g). Rosta en näve pumpakärnor i en het, torr stekpanna tillsammans med lite flingsalt. Passa det noga, det går fort! Lägg fröna i en skål så länge. Plocka bladen från 4-5 stjälkar grönkål. Skölj grönkålen och […]
Vietnamesiska sommarrullar
Upphovsmakaren till detta recept är Jennie Walldén, och originalreceptet hittar ni här. Vi fyllde våra rullar med handpillade räkor, buljongkokt kyckling, glasnudlar, sallad, alfagroddar, persilja, morot, gurka och salladslök. Så fräscht och gott – och lite starkt med den ena dipsåsen 🙂 De går enkelt att göra vegetariska/veganska om så önskas, välj fyllning som passar dig! […]